Den idealiska rumsregulatorn för alla system - SAUTER ecos 505
 
 

Den idealiska rumsregulatorn för alla system - SAUTER ecos 505

19.06.2016

Den senaste SAUTER rumsregulator fungerar i alla system och kombinerar DALI, KNX och SMI i en enda enhet. Sauter ecos505 kan därför ansluta styrsystem för:  solskydd, belysning och inomhusklimat för integrering och ger då en energisnål  rumsautomation  baserat på individuella behov.

Med den nya ecos505 rumsregulatorn har SAUTER en enda enhet för att integrera alla system. Kommunikationsförmågan i den senaste medlemmen i SAUTER EY-modulo 5 systemfamilj.  Möjliggör integrerad rumsautomation med behovsstyrd reglering av rumsklimat , belysning och solskydd.

 

 

Digital integrering

 

Som storebror för SAUTER´s ecos504 rumsautomationsstation, har ecos505 så många som tre extra digitala gränssnitt för öppna kommunikationsprotokoll  såsom DALI, KNX eller SMI.

 

KNX-gränssnittet är länken till elsystemet och möjliggör KNX pekskärmar eller andra KNX ställdon och givare för att integreras direkt med rumsregulatorn. DALI-gränssnittet gör det möjligt för belysning som skall integreras med DALI elektroniska förkopplingsdon, närvarodetektorer och ljussensorer . Eftersom ecos505 kan utrustas med upp till tre kommunikationsgränssnitt , DALI, KNX och andra digitala gränssnitt, som kan användas samtidigt, så har denna 
regulator utformats för ytterligare kommunikationsmoduler. Till exempel, SMI (Standard Motor Interface) möjliggör att intelligent solskydds styrning enkelt läggas till en byggnad.

 

 

 

Modulär, flexibel och sparar energi

 

Sauter ecos505 arbetar med distribuerade ecolink I/O-moduler, vilket ger maximal flexibilitet när du ansluter fältenheter. Den kompakta styrenheten är fritt programmerbara och ger historiska data, tidkanaler, kalendrar, COV och rumsfunktioner enligt VDI 3813. Rumsenheter  kan anslutas direkt till den, vilket gör att upp till 8 rum automatiseras med bara en regulator.

 

 

 

Dessutom kan du integrera EnOcean rumsenheter och givare trådlöst med hjälp av EnOcean gränssnitt. SAUTER ecos505 är därför också idealiskt  lämpad för att styra öppna och flexibla rumskoncept. SAUTER ecos505 är en programmerbar BACnet fastighetsregulator (B-BC). SAUTER’s ”CASE Suite engineering” plattform kan användas för att konfigurera regulatorn.

 

Alla tillgängliga ECO funktioner möjliggör den högsta nivån av energieffektiviteten  enligt EN 15232. Energiförbrukningen minskar avsevärt samtidigt som komforten för rummet säkerställs.

 

Regulatorn passar även ihop med den nya programerbara Touchskärms familjen EY-OP850, samt den nya ecoUnit 365 Touch, Bluetooth baserade rumspanelen.

 

 

Media Release kan laddas ner här ifrån >>>

 

 

Som en ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomation teknik i gröna byggnader, garanterar SAUTER goda klimatförhållanden och komfort i en hållbar miljö. 

 

Som specialist, SAUTER utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energieffektiva systemlösningar och erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster för att garantera energi-optimerade byggnad operation. Våra produkter, lösningar och tjänster säkerställer en hög energieffektivitet under hela livscykeln av en byggnad, från planering och byggande fram till drift, i kontorsbyggnader och administrativa byggnader, forsknings-och utbildningsinstitutioner, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar, hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är SAUTER en beprövad systemintegratör, med ett rykte som garanterar kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. Vårt företag ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

 

 

SAUTER Group

 

·       SAUTER Group Baserat i Basel, Schweiz, med världsomspännande verksamhet

·       Grundades 1910, över ett sekel av tradition och erfarenhet

·       Har idag ca 2300 anställda, är verksam över hela världen och expanderar kontinuerligt

·       Helhetslösningar  från en enda källa, med fokus på att ge maximal energieffektivitet och hållbarhet

·       Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för byggnaden

·       Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration

·       Medlem i eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU) och (BIG-SE), BACnet International,
         EnOcean Alliance

·       Referenser finns på: www.sauter-controls.com och www.sauter.se