Ett perfekt inomhusklimat i fastigheter och kontor - den nya ASV 215 VAV kompaktregulatorn
 
 

Ett perfekt inomhusklimat i fastigheter och kontor - den nya ASV 215 VAV kompaktregulatorn

30.08.2017

Genom att vidareutveckla den befintliga ASV VAV-kompaktregulatorn fortsätter SAUTER att expandera sin marknadsposition inom fastighetsområdet. Tack vare sitt breda funktionssätt, uppfyller den nya ASV 215 alla krav på komfort. Som ett resultat kombineras alla reglerfunktioner i en enhet.

 

Kompakt teknik för ökad komfort

 

Med ASV 215 har SAUTER utvecklat en ny VAV kompaktregulator som även reglerar temperatur- och rumsluftkvalitet samt volymflöde. Alla funktioner har kombinerats i en enhet och styrningen är optimerad.
Med de bredare in- och utgångsalternativen kan rumsautomationskoncepten realiseras direkt i kompaktregulatorn. På detta sätt kan andra enheter som givare och rumsenheter anslutas, vilket garanterar flexibilitet och i synnerhet högre komfort i rummen. Genom att flytta rumsfunktionerna till den integrerade styrenheten är ytterligare automationsstationer onödiga och ledningskostnaderna reduceras betydligt. Detta gör ASV 215 till en riktig kompakt lösning. Med hjälp av det höga motormomentet är det möjligt att använda enheten på VAV-boxar upp till 400 mm vid större storlekar bör vridmomentet för spjället beaktas beaktas

 

Kommunikativt och ekonomiskt

 

ASV 215 kan enkelt anslutas med SAUTER ecos 504/505 rumsautomatiseringslösning. Detta säkerställer fullständig integration i bla. fastighetsstyrningssystemet SAUTER Vision Center. Där
kan förutom lufttryck, luftkvalitet och lufttemperatur, ljus, persienner och värme- eller kylutrustning styras via BACnet från vilken plats som helst. Enheten kan integreras i alla fastighetssystem med BACnet MS/TP - gränssnitt.

 

Den kompakta styrenheten hanterar en mängd olika rumsautomatiseringsuppgifter utan att behöva ytterligare automatiseringsstationer i rummet. Det gör det till en mycket integrerad lösning, som är resurseffektiv och tillåter ändå flexibel användning, förutom optimerat volymflöde och klimatreglering.

 

 

 

Ladda hem mediarelease här ifrån >>

 

Vill du veta mera eller kontakta oss >>

 

 

Som en ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomation teknik i gröna byggnader, garanterar SAUTER goda klimatförhållanden och komfort i en hållbar miljö. 

Som specialist, SAUTER utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energieffektiva systemlösningar och erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster för att garantera energi-optimerade byggnad operation. Våra produkter, lösningar och tjänster säkerställer en hög energieffektivitet under hela livscykeln av en byggnad, från planering och byggande fram till drift, i kontorsbyggnader och administrativa byggnader, forsknings-och utbildningsinstitutioner, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar, hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är SAUTER en beprövad systemintegratör, med ett rykte som garanterar kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. Vårt företag ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

 

SAUTER Group

 •  Baserat i Basel, Schweiz, med världsomspännande verksamhet
 •  Grundades 1910, över ett sekel av tradition och erfarenhet
 •  Har idag ca 2300 anställda, är verksam över hela världen och expanderar kontinuerligt
 •  Helhetslösningar  från en enda källa, med fokus på att ge maximal
    energieffektivitet och hållbarhet
 •  Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för byggnaden
 •  Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration
 •  Medlem i eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU) och (BIG-SE),
   BACnet International, EnOcean Alliance
 •  Referenser finns på: www.sauter-controls.com och www.sauter.se