Imponerande enkel BACnet rumsregulator
 
 

Imponerande enkel BACnet rumsregulator

03.05.2017

Ventilation i enskilda rum är otroligt enkelt med den nya lilla SAUTER ecos311 rumsregulatorn. BACnet-kommunikation gör det möjligt att optimera energiförbrukningen på ett behovsstyrt och

kontrollerat sätt för att erhålla högsta nivå av komfort i rummet.

När små och medelstora installationer kräver en kostnadseffektiv lösning eller subtil renovering, erbjuds nu en kompakt, lättinstallerad rumsregulator med många fördelar, den nya SAUTER ecos311 uppfyller detta. SAUTER tillhandahåller projektörer nu, en fritt programmerbar
BACnet MS / TP-regulator  

 

Ekonomisk HVAC rumsregulator

 

SAUTER ecos311 rumsregulator är perfekt för att automatisera uppvärmning, ventilation och kylning, och garanterar komfort, i kontor och hotell eller sjukhusrum. Den har alla gränssnitt som krävs för detta. Vid behov, kan upp till två SAUTER ecoLink I/O-moduler, kopplas upp via det integrerade gränssnittet, för tex. styrning av belysning och persienner.
Flera rumsregulatorer kan kombineras och skapa rumsegment och zoner med hjälp av
master-slav-funktionen.

  

Effektiv allroundpaket

  

SAUTER ecos311 optimerar energiförbrukningen med hjälp av bla. närvarofunktionen, fönsterkontaktövervakning, behovsstyrd fläkthastighetsomkoppling och tidsberoende börvärden.
Upp till fyra reglerkretsar kan mappas som BACnet-loopobjekt för värme / kyla sekvenser. Den integrerade realtidsklockan gör det möjligt att använda lokala BACnet-tidsprogram och kalendrar och fungerar till och med på ett tillförlitligt sätt efter ett strömavbrott. SAUTER ecos311 stöder kommunikationstyp (Change of Value) för optimal integration av visualiseringsprogram, t.ex. SAUTER Vision Center eller moduWebVision. Detta underlättar för datakommunikationen på BACnet MS/TP nätet.

   

Fritt programmerbara applikationer

 

Programmerbarheten för SAUTER ecos311 innebär att applikationer kan implementeras för fan coil, kyl- och uppvärmda tak, radiatorer, enkel rumsventilation eller volymflöde och CO2-styrning. Programmeringen utförs med det välkända SAUTER CASE Suite-programvarupaketet som innehåller alla nödvändiga funktionsmoduler. Idrifttagning av regulatorn är enkel för installatören,
tack vare beprövade applikationer och bibliotek.

  

Enkel uppgradering

 

SAUTER ecos311 är idealisk för migrering av rumsstyrning från SAUTER ecos20 *, eller annan företagsstandard, till BACnet MS/TP. För detta ändamål har komponenten samma kompakta storlek och plintar som föregångaren i SAUTER ecos 2-familjen. 

 

State-of-the-art” rumsstyrning

 

SAUTER ecos311 har också visat sig vara enkel och öppen i kombination med de sofistikerade rumsstyrningarna i SAUTER EY-modulo 5 systemfamiljen. Och med avancerade rumsenheter som SAUTER ecoUnit 3 eller

SAUTER ecoUnit 1 med EnOcean trådlös teknik, arbetar rumsautomatiseringen med individuell justering av börvärden, enkelt för rumsanvändare.

 

 

  

 

Ladda hem mediarelease här ifrån >>

 

Vill du veta mera eller kontakta oss >>

 

 

Som en ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomation teknik i gröna byggnader, garanterar SAUTER goda klimatförhållanden och komfort i en hållbar miljö. 

Som specialist, SAUTER utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energieffektiva systemlösningar och erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster för att garantera energi-optimerade byggnad operation. Våra produkter, lösningar och tjänster säkerställer en hög energieffektivitet under hela livscykeln av en byggnad, från planering och byggande fram till drift, i kontorsbyggnader och administrativa byggnader, forsknings-och utbildningsinstitutioner, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar, hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är SAUTER en beprövad systemintegratör, med ett rykte som garanterar kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. Vårt företag ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

 

SAUTER Group

 •  Baserat i Basel, Schweiz, med världsomspännande verksamhet
 •  Grundades 1910, över ett sekel av tradition och erfarenhet
 •  Har idag ca 2300 anställda, är verksam över hela världen och expanderar kontinuerligt
 •  Helhetslösningar  från en enda källa, med fokus på att ge maximal
    energieffektivitet och hållbarhet
 •  Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för byggnaden
 •  Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration
 •  Medlem i eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU) och (BIG-SE),
   BACnet International, EnOcean Alliance
 •  Referenser finns på: www.sauter-controls.com och www.sauter.se