Maximal energieffektivitet med SAUTER EMS
 
 

Maximal energieffektivitet med SAUTER EMS

22.03.2016

Med energiledningssystemet från SAUTER kan energiflöden lätt kan förstås , utvärderas och optimeras . Med sina nya funktioner och ett bredare utbud av produkter för energidataloggning , är SAUTER EMS nyckeln till hela företaget energihantering

När byggnader och fastigheter är belägna inom ett brett område , så tar det mer än enkla diagram för att upptäcka de stora energibesparingar de har att erbjuda . De senaste versionerna av SAUTER EMS server och EMS Mobile ger många utökade verktyg för att kvantifiera och maximera energibesparingarna.

 

Nya visualiseringsformer

SAUTER EMS stöder nu representation av energidata i form av Sankey diagram . Visualiserade energiflöden vars tjocklek är baserad på flödesvolymen används för att representera tydligt energiflöden  i byggnader eller produktionsprocesser . Huvud inflöden och utflöden är direkt

synliga , och flödena identifieras automatiskt efter färg .

 

En annan höjdpunkt är möjligheten att härleda polynomregression linjer från energiuppgifter . I motsats till linjära regressioner , så möjliggör polynomet metoden att användare kan upptäcka maxvärden på en härledda effektivitetskurvor med mycket större precision . Därför är det värdefullt för att fastställa energisignaturen av ett system eller en komponent.

 

Mattplottning visas för att möjliggöra systembeteende under loppet av en dag eller under en längre period som skall analyseras och optimeras . Här, är till exempel, de utgående eller förbrukningsvärden visualiserade med hjälp av färger

 

Enskilda detaljer eller allt på en gång

Detaljerad analys möjliggörs av den nya aggregering zoomen , med vilken användaren kan växla smidigt från den månatliga vyer till vecko- och dagliga visningar . De kraftfulla portalerna SAUTER EMS och EMS Mobile Server fungerar som en instrumentpanel och ger direkt tillgång till viktiga nyckeltal och verktyg . Även användarna har nu möjlighet att visa de fem största konsumenter i en översikt . Samma möjlighet finns för olika lokaler och inkluderar sortering baserad på förbrukning

 

 

 

Datainsamling på ett enkelt sätt

SAUTER energi dataloggrar (EDL) är idealiska datainsamlingsenheter med många kommunikationsmöjligheter och en integrerade brandväggar. De möjliggör lokala och systemoberoende insamlingar av mätvärden som skall registreras, sker säkert och ekonomiskt på plats . Data samlas in med jämna mellanrum med EMS -servern , och insamlade serien kan buffras i flera dagar, om anslutningen till servern avbryts.

 

De nya SAUTER EDL´s bygger på kraftfulla  processorer och är ett tillägg till den befintliga portföljen i intervallet 50 till 10 000 datapunkter . Den nya integrerade HTML5 webbgränssnitt används , och med detta kan projekt effektivt inrättas , hanteras och även integreras i EMS portaler i realtid .

 

 

 

 

Som en ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomation teknik i gröna byggnader, garanterar SAUTER goda klimatförhållanden och komfort i en hållbar miljö. 

Som specialist, SAUTER utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energieffektiva systemlösningar och erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster för att garantera energi-optimerade byggnad operation. Våra produkter, lösningar och tjänster säkerställer en hög energieffektivitet under hela livscykeln av en byggnad, från planering och byggande fram till drift, i kontorsbyggnader och administrativa byggnader, forsknings-och utbildningsinstitutioner, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar, hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är SAUTER en beprövad systemintegratör, med ett rykte som garanterar kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. Vårt företag ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader..

 

 

» Ladda ner Media Release

 

 

SAUTER Group

  • Baserat i Basel, Schweiz, med världsomspännande verksamhet
  • Grundades 1910, över ett sekel av tradition och erfarenhet
  • Har idag ca 2200 anställda, är verksam över hela världen och expanderar kontinuerligt
  • Helhetslösningar  från en enda källa, med fokus på att ge maximal energieffektivitet och hållbarhet
  • Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för byggnaden
  • Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration
  • Medlem i eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU) och (BIG-SE), BACnet International, EnOcean Alliance
  • Referenser finns på: www.sauter-controls.com och www.sauter.se