Mobil fastighet och energiövervakning från SAUTER
 
 

Mobil fastighet och energiövervakning från SAUTER

12.06.2015

SAUTER EMS energi programvara gör att du kan övervaka dina installationer när som helst och var som helst, och för att kontrollera och analysera energiförbrukningen.

Den senaste versionen innehåller även prognosfunktioner.

Med SAUTER EMS kan du övervaka och optimera energieffektiviteten i fastigheter och produktionsanläggningar, eller till och med i globalt distribuerade fastigheter och installationer, allt i ett enda system. Detta gör SAUTER EMS till ett centralt verktyg för hela företagets energihantering för att uppfylla krav som bygger på certifiering ISO50001 och EN16247-1 (ISO50002).

 

Dessutom ger EMS Mobile en optimal vy för smartphones och surfplattor, som kan användas bland annat för manuella mätaravläsnings rundor av mätare.

 

Mobilt och ändamålsenlig
Den nya versionen av SAUTER EMS har många nya funktioner som gör att du konfigurerar och använder programvaran mer effektivt. Till exempel kan du nu skapa prognoser. Referenskurvor kan sparas som en grund för framtida värden, för konsumtion, så att konsumtionen kan förutsägas. De olika platser kan visas på en karta för visuell information om larm och definierade nyckeltal. Det är bara att klicka på platssymbolen på kartorna, och du tar dig direkt till en detaljerad information om platsen och energiportaler som definierats för den.

 

Eftersom överträdelser av gränsvärden övervakas och rapporteras i webbläsaren och via e-post, så  säkerställs att användarna kan reagera snabbt - från vilken dator som helst med tillgång till internet, eller använda sin smartphone eller surfplatta.

 

Användning är snabb och enkel. Den nya QR-kod funktionen innebär att mätaravläsningsrundor kan utföras på nästan ingen tid alls. I stället för att identifiera en datapunkt manuellt, skannar användaren maskinläsbar kod vid varje station på en avläsningsrunda med hjälp av kameran i sin mobila enhet. Sekvensen där datapunkterna visas kan också anpassas för avläsningsrundorna. Datapunkter som redan har lästs identifieras automatiskt och flyttas till slutet av listan.

 

Visshet genom verifiering
SAUTER EMS hjälper dig aktivt att du undviker mätaravläsningfel. Applikationen jämför de inmatade värdena på nätet med värdet från den senaste avläsningsperioden och informerar användaren om det finns ett potentiell fel med betydande avvikelse. Om det inte finns någon Internet-anslutning, så sparas alla poster och överförs till SAUTER EMS server vid nästa tillfälle.

 

SAUTER EMS server finns även som en molnlösning. Administratörer och slutanvändare i systemet har tillgång till plattformen genom en säker internetuppkoppling. SAUTER EMS kan mycket snabbt sättas upp i molnet, och inga kostnader uppkommer för underhåll av hårdvara och mjukvara.

 

 

» Ladda ner Media Release

 

 

Som en ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomation teknik i gröna byggnader, garanterar SAUTER goda klimatförhållanden och komfort i en hållbar miljö.

Som specialist, SAUTER utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energieffektiva systemlösningar och erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster för att garantera energi-optimerade byggnad operation. Våra produkter, lösningar och tjänster säkerställer en hög energieffektivitet under hela livscykeln av en byggnad, från planering och byggande fram till drift, i kontorsbyggnader och administrativa byggnader, forsknings-och utbildningsinstitutioner, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar, hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är SAUTER en beprövad systemintegratör, med ett rykte som garanterar kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. Vårt företag ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

 

 

 

 

 

SAUTER Group
•    Baserat i Basel, Schweiz, med världsomspännande verksamhet
•    Grundades 1910, över ett sekel av tradition och erfarenhet
•    Har idag ca 2200 anställda, är verksam över hela världen och expanderar
      kontinuerligt
•    Helhetslösningar  från en enda källa, med fokus på att ge maximal
      energieffektivitet och hållbarhet
•    Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för byggnaden
•    Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration
•    Medlem i eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU) och (BIG-SE),
      BACnet International, EnOcean Alliance
•    Referenser finns på: www.sauter-controls.com och www.sauter.se