SAUTER ecoUnit-Touch - en rumsenhet liknande en smartphone
 
 

SAUTER ecoUnit-Touch - en rumsenhet liknande en smartphone

01.09.2016

Den nya rumsenheten från SAUTER imponerar med en smart konstruktion och kan manövreras intuitivt liknande en smartphone . Detta gör det möjligt att för enskilda rum göra inställningar enkelt och elegant, utan att försämra energieffektiviteten  i systemet.

I en modern tidsålder av smartphones  och surfplattor, kan man använda gadgets. Denna praktiska funktion är också önskvärt när det gäller rumsreglering.
Med den nya SAUTER ecoUnit-Touch, kan rumsautomationen  snabbt anpassas till förändrade situationer. Den senaste rumsenheten från SAUTER´s systemfamilj, har en hög kvalitet på design och reptålighet på ytan påminner om en smartphone  - och den drivs på exakt samma sätt.

  

Tydlig display och utbyggbar i moduler

   

Upp till sex funktionsbrickor visas samtidigt på enhetens pekskärm. Genom att dra åt vänster eller höger visas ytterligare brickor. Sex sidor finns tillgängliga för att gruppera och tilldela funktioner. Brickorna ger direkt tillgång till rumsfunktioner  - ändra enskilda temperaturbörvärden, styra persienner och tända/släcka flera belysningsgrupper.

 

Den modulära strukturen möjliggör också att olika funktioner kan anpassas till olika rum. Tillsammans med en integrerad temperaturgivare, har rumsenheten sex digitala ingångar för att utvidga den med konventionella strömbrytare och närvarogivare.

 

Manövrering på panelen eller med en app.

 

Den moderna utformningen av rumsenheten , som finns i svart eller vitt, smälter in utmärkt med en modern rumsdesign. Du kan använda enheten direkt, eller på distans från en smartphone  eller surfplatta  via Bluetooth med ”SAUTER Room Management app”  (tillgänglig för iOS och Android), så är reglagen på rumsenheten och appen identiska.

 

Tillsammans med ecos504 / 505 (B-BC) rumsautomationsstationer från den fullt BACnet-kompatibla SAUTER EY-modulo 5 systemfamiljen, så möjliggör SAUTER ecoUnit-Touch att ”state-of-the-art” automationslösningar  för rummet kan genomföras, samt uppfyller individuella krav och garanterar effektiv drift.

 

Ladda ner denna Media Release  >>

 

 

Besök gärna vår hemsida för mer information, eller produktdatabladet för EY-RU 365

 

  

 

Som en ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomation teknik i gröna byggnader, garanterar SAUTER goda klimatförhållanden och komfort i en hållbar miljö. 

Som specialist, SAUTER utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energieffektiva systemlösningar och erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster för att garantera energi-optimerade byggnad operation. Våra produkter, lösningar och tjänster säkerställer en hög energieffektivitet under hela livscykeln av en byggnad, från planering och byggande fram till drift, i kontorsbyggnader och administrativa byggnader, forsknings-och utbildningsinstitutioner, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar, hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är SAUTER en beprövad systemintegratör, med ett rykte som garanterar kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. Vårt företag ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

SAUTER Group

 

·       SAUTER Group Baserat i Basel, Schweiz, med världsomspännande verksamhet

·       Grundades 1910, över ett sekel av tradition och erfarenhet

·       Har idag ca 2300 anställda, är verksam över hela världen och expanderar kontinuerligt

·       Helhetslösningar  från en enda källa, med fokus på att ge maximal energieffektivitet och hållbarhet

·       Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för byggnaden

·       Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration

·       Medlem i eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU) och (BIG-SE), BACnet International,
         EnOcean Alliance

·       Referenser finns på: www.sauter-controls.com och www.sauter.se