Skip to main content

modulo 6

Det nya fastighetsautomationssystemet modulo 6 kombinerar maximal prestanda med IoT-arkitektur.
Bildcomposing_EY-modulo-6_Mann_Helm_Tablet_Skyline

Huvudfördelar med modulo 6

Prestanda

Framtiden för fastighetssystem i en ålder av Internet of Things (IoT) kräver tillförlitlig, mycket snabb bearbetning av stora datamängder med hjälp av enheter med mycket små dimensioner. Den nya generationen av SAUTER-automationsstationer är designade för just dessa utmaningar: modulo 6 ger oöverträffad prestanda när det gäller datapunkter per automationsstation, minnesutrymme och bearbetningshastighet – allt detta samtidigt som det tar minimalt utrymme i skåpet. modulo 6-modulernas design och flexibilitet möjliggör anpassad prestanda till optimerade totala kostnader. Från en enda rumsreglering till en nätverks globalt distribuerade fastighets kluster.

Integration

modulo 6 talar språken i intelligenta byggnader i framtiden! modulo 6 känner till de specialiserade kommunikationsprotokollen för systemen för uppvärmning, ventilation, luftkonditionering, belysning och energi (BACnet / IP, BACnet MS / TP, Modbus, KNX, DALI, MBus etc). Våra programmeringsverktyg, baserat på många års erfarenhet, integrerar det bredaste utbudet av system för att skapa ett stabilt, säkert övergripande system.

Säkerhet

När fastigheter ansluts till Internet of Things och molnet, blir säkerheten för system och nätverk en stor utmaning. modulo 6 hade detta skydd inbyggt från början. Automationsstationen erbjuder integrerad nätverksseparation för internet- och fastighetsteknik. Kryptering, autentisering och åtkomstskydd garanteras nu med modern teknik (TLS, IEC802.1X, etc.) och kommer snart att säkerställas av den nya säkerhetsstandarden ”BACnet SC” (BACnet Secure Connect). Modulo 6-säkerhetskonceptet är baserat på den nya internationella standarden för Cyber Security for Industrial Automation, IEC 62443, och definierar den uppnådda säkerhetsnivån för nätverk och systemkomponenter. Vi ger också rekommendationer för ytterligare åtgärder som säkerhetsnivån kan höjas.

Användarvänlighet

modulo 6 kan köras intuitivt! Den ansluts via Bluetooth till en smartphone eller surfplatta. En intuitivt manövrerad app ger åtkomst till uppmätta värden, styrvariabler och systemparametrar Som ett alternativ till smarttelefondrift har modulo 6 också en lokal styrenhet (LOI) med en högupplöst grafisk färgskärm. LOI är kompatibel med alla tillgängliga I / O-moduler och erbjuder prioriterad drift oberoende av automationsstationen enligt EN ISO 16484-2, samtidigt som den visar uppmätta värden och utsignaler både numeriskt och grafiskt i realtid.

IoT och molnet

modulo 6 bryter med traditionellt tänkande när det gäller separata tekniska fastighetssystem! Den nya världen av ”Internet of Things” (IOT) tar bort kommunikationshinder. Därför ansluter modulo 6 till molnet och med IoTs lika naturligt och säkert som med de befintliga systemen för uppvärmning, ventilation och luftkonditionering. Den framtida fastighetsoperatören hämtar förvaltningssystemets tjänster från molnet vid behov. Men de betalar bara för de funktioner och data som de faktiskt behöver. Systemprogramvaran som tidigare drivits lokalt på en server blir föråldrad, och kostnaderna för lokala datacenter och deras drift är en saga historia. Detta möjliggör nya strategier för effektiv användning av fastigheter: Optimering av operationen via analys av fastighetsdata i molnet, kostnadsminskning med hjälp av molntjänster men också till exempel lokalisering och navigering av personer och saker, information om den aktuella nivån på användning för ställdon och ventiler med förutsägbar information om den förväntade livslängden.

Investeringsskydd

Trots den senaste tekniken har byggnader livscykler på flera decennier. Att använda modulo 6 skyddar våra kunders investeringar genom att möjliggöra en mild renovering av befintliga system. Gamla system kan uppdateras i budgetvänliga steg utan några avbrott. Dessutom: Redan utvecklade styr- och reglerprogram från SAUTER modulo 5-systemgenerering kan också användas och utvidgas – de kan inte bara köras på modulo 6 utan kan slutföra sina uppgifter parallellt och separat i nya program. Således är modulo 6 bakåtkompatibel när det gäller program och nätverk, integrerar egna och tredje parts installationer och erbjuder också länken till molnet och IoT-era – redo för framtiden!

modulo 6 app


YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

SAUTER modulo 6 Topology

SAUTER 4.0 Topology

© 2024  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna