Skip to main content

SAUTER Vision Center demo konto

Upptäck egenskaper och funktioner i det universella fastighetshanteringssystemet

Fastighetsförvaltning, Energihantering, Facility management

Tidigare separerades och hanterades dessa domäner av olika företag och annan programvara utan något gemensamt mål. Situationen har förändrats. Slutanvändare vill ha en integrerad lösning för att optimera användningen av sina fastigheter.

 

Request your demo account

Effektivitet i en hållbar miljö

 

Integration

VVS, belysning, hissar, brand- och åtkomstkontroll, parkeringshantering – fler och fler av dessa tekniska fält måste täckas av en enda lösning. Skapandet av en BACnet B-XAWS-profil (Cross platform profile) visar denna starka trend på fastighetsmarknaden. SAUTER är det första företaget som kvalificerar sin BEMS-lösning som når B-XAWS 1.18-profilen i ett helt integrerat fastighetshanteringssystem.

 

Optimering

Slutanvändarens komfort, miljöprestanda, respekt för lagar och certifieringar är viktiga förväntningar på en välskött fastighet. Samtidigt måste byggledare kontinuerligt optimera kostnaderna. Energikostnader och driftskostnader (OPEX) kan enkelt övervakas i SAUTER Vision Center med hjälp av energiövervakningsmodulen och den integrerade underhållsmodulen. Säkra användarinvesteringar (CAPEX) garanteras genom en permanent uppdatering av SAUTER Vision Center, dess programvara (kompatibilitet med de senaste Windowsoperativsystemen, MSSQL-databasen, LDAP), fältnivåer (högsta BACnet-certifiering, OPC UA, MQTT) och anpassning till marknaden trender, t.ex. mobilappar, responsiv design och integrering av programvara från tredje part (API).


1. Building

SAUTER Vision Center Campus Building

Campus data center chillers in ”Building” section

Medan standardcykeln för att uppdatera eller ändra BEMS är cirka tio år, måste enheter vanligtvis bytas ut var 15: e till 20: e år. Därför bör fastighetsövervakningssystemet ta hänsyn till ett brett spektrum av teknik- och kommunikationsprotokoll. Det är en daglig uppgift att ansluta EY3600-enheter till SAUTER Vision Center, men det är också vanligt att ansluta automationsstationen modulo 6 eller MQTT-enheter på samma SAUTER Vision Center.

I demo versionen hittar du följande byggnader och enheter:

 • Skolbyggnader med SAUTER modulo 5-enheter (BACnet)
 • Datacenter med SAUTER modulo 6-enheter (BACnet)
 • Laboratorier med SAUTER ecos504 rumsautomatiseringsregulatorer (MQTT)

Den fullständiga integrerade navigeringen möjliggör intuitiv sökning och hitta vanliga BMS-föremål som bilder, diagram, objekt och larmlistor samt granskningsspår och rapporter.

2. Energy

SAUTER Vision Center Energy Management

Energy charts

Det första steget för att bemästra energiförbrukningen är att skaffa och övervaka mätare (mätkoncept) och reagera på överförbrukning (alarmerande). För att göra det är datakvaliteten nyckeln. Tyvärr händer det ofta att data måste korrigeras och följaktligen måste omberäkningar omregistreras. Baserat på grundläggande beräkningar som global energi, energikostnader och energi per capita har energichefer en översikt över sina fastigheter och relaterade energiförbrukningar.
SAUTER Vision Center gör det möjligt att skapa mätare, dedikerade larm (t.ex. larm vid veckoförbrukning) samt grundläggande eller avancerade beräkningar. En datahanterare underlättar alla underhållsuppgifter som att korrigera värden, importera befintliga mätarvärden och omberäkningar.

I demo versionen hittar du räknare, beräkningar och energiövervakningsartefakter:

 • Skol mätare
 • Kantine mätare
 • Globala energi- och kostnadsberäkningar

3. Facility & Maintenance

SAUTER Vision Center Dashboard Alarms

Dashboard: Alarm overview

Om utrustning eller underhåll av tillgångar inte är ett fokusämne för fastighetsförvaltaren kan detta leda till energiförbrukning på cirka 40% för kylaggregat, 20% för kompressorer och upp till 50% för kylskåp. Som en följd av detta ökar kostnaderna (driftskostnader, OPEX, är direkt relaterade till underhåll av fastigheter). Proaktivt underhåll kan öka utrustningens livscykel med 10% till 20% för väl underhållen utrustning som garanterar en högre CAPEX. Det möjliggör också bättre teamhantering och ökar kundnöjdheten. Därför introducerade vi en integrerad underhållsmodul i SAUTER Vision Center.

I demo versionen hittar du följande underhållsmoduler:

 • Kapitalhantering för att definiera din utrustning
 • En underhållsplan för att i detalj definiera underhållsåtgärderna
 • Ett ticketing system för att hantera ditt team

Fråga efter ditt konto för demoversionen

 

Upptäck SAUTER Vision Center med vår demo version!

Benutzer: demoen
Passwort: Demo2020

eller

Kontakta oss så får du ett användarkonto för att kunna upptäcka de fantastiska och kraftfulla funktionerna i vår byggnads-, energi- och underhållslösning

Kontakta vår lokala försäljningsorganisation för information om inköp av produkter

 

  To read and exercise your rights, in particular to revoke your consent to the use of data collected using this form, please read our privacy policy.

  © 2024  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna