Skip to main content

SAUTER Vision Center, er ”Building Intelligence Hub”

3 maj 2021 | media releases

SAUTER Vision Center, er ”Building Intelligence Hub”

Allt i ett: SAUTER Vision Center version 7 kombinerar fastighet, underhåll och rumshantering med energihantering och fastighetsanalys. Ett individuellt användargränssnitt och ytterligare diagram förenklar drift och visualisering.

Visual Business Intelligent Hub
SAUTER Vision Center, er ”Building Intelligence Hub”

De ökande kraven på rumskomfort hos fastighetsanvändare innebär att det krävs kontinuerliga investeringar i teknik och programvara. Samtidigt säkerställer innovationerna att en fastighets värde bibehålls eller ökas på lång sikt. Helhetssystem för fastighetshantering måste därför ha tre viktiga egenskaper för att säkerställa resursoptimerad drift: De bör kontinuerligt anpassas till nya krav, anpassas och ha en enkel, tydlig design.

Med SAUTER Vision Center version 7.0 (SVC),  lanserar SAUTER en ny större version av sin framgångsrika programvara för hantering av fastigheter, energi och underhåll. Det speciella fokuset för den här versionen är på den nya analys- och energihanteringsmodulen, eller kortfattat AEM

 

Höjdpunkterna: Realtidsanalys och energihantering

AEM, verktyget för anläggningsoptimiserare och anläggningsoperatörer, möjliggör drift- och anläggningsanalys baserad på historiska data registrerade med SVC. Här finns visuella representationer som matta- och spridningsdiagram, men också statistiska utvärderingsalternativ med histogramdiagram och valfri beräkning av den Gaussiska fördelningen.

Med visning av spridnings- och mattor, kan arbetsmönster och börvärdesavvikelser detekteras omedelbart.

Ytterligare funktioner som är mycket användbara för drift av anläggningar finns i Analytics-modulen. Dessa möjliggör bland annat generering och validering av driftsmönster. Med analys kan avvikelser från arbetsmönster, skillnader mellan börvärden och faktiska värden och svängningar detekteras i realtid. Med hjälp av realtidsanalys meddelas fastighetsoperatörer, fastighetschefer och anläggningsoptimiserare omedelbart om deras anläggningar går utanför definierade områden. Det är således möjligt att reagera utan dröjsmål på onormalt anläggningsbeteende.

Denna information kan tas emot som larmmeddelanden eller tas från instrumentpanelen i form av KPI. Med definitionen av olika gränsvärden kan KPI visas med trafikljusdisplayer och andra displayinstrument, och larminformation kan kategoriseras så att till exempel, vid avvikelser inom 5%, är trafikljusinformationen inställd på grön och vid avvikelser på mer än 15% kräver ett rött trafikljus direkta åtgärder .

Management System Dashboard
Olika KPI: er och andra widgets finns i instrumentpanelen för att visa information, till exempel diagram, anläggningsbilder, tabeller eller länkar.

Fördelar för olika applikationsområden avseende fastigheten

Nya funktioner finns också tillgängliga för fastighetsområdet i SVC: Object Information Board (OIB) visar all information för objektet med en överblick. Till exempel, där datapunkten (objektet) används, tillhörande larmmeddelanden, snabbdiagramfunktionen, referenser och möjligheten att lagra anteckningar och dokument. Det finns bekvämt en länk till OIB i alla listvyer, SVC-dokument och diagram där objekt kan hittas .

Många projekt med direktkommunikation med kunden har gjort det möjligt för SVC att mogna till vad det är idag: en universell fastighetshanterings- och integrationsplattform som gynnar alla applikationsområden. Anläggningsöversikt, rumsanvändning, byggdrift, energihantering, underhåll av byggnader eller analyser – allt finns i bara ett system .

SAUTER Vision Center 7, er ”Building Intelligence Hub”, är nu tillgänglig globalt .

»Ladda ner denna Media Release 

 

 

Om SAUTER

Som ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomations teknik i gröna byggnader, säkerställer SAUTER goda klimatförhållanden och en känsla av välbefinnande i hållbara miljöer. SAUTER är specialiserad på att utveckla, producera och marknadsföra produkter och system för energieffektiva totallösningar och erbjuder ett omfattande utbud av tjänster för att säkerställa den energieffektiva driften av fastigheter. Våra produkter, lösningar och tjänster möjliggör hög energieffektivitet under hela livscykeln i en fastighet – från planering och konstruktion till drift – i kontor och administrativa fastigheter, forsknings- och utbildningsanläggningar, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar , hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är  SAUTER en beprövad systemintegratör som står för kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. SAUTER ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

SAUTER Group

 

 

© 2024  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna