Skip to main content

Enkel, individuell rumsstyrning med SAUTER ecoUnit355

19 mars 2018 | media releases

Enkel, individuell rumsstyrning med SAUTER ecoUnit355

Den nya ecoUnit355-rumsenheten och ecoUnit358-tryckknappenheten får användaren inte bara noggranna temperaturmätningar utan även en klar översikt över andra rumsförhållanden. SAUTER ecoUnit355 är intuitiv och enkel att använda.

Intuitiv, enkel och tydlig

Tillsammans med SAUTER ecos504 / 505 rumsregulatorer, så styr den nya rumsenheten drift och övervakar belysningen i rummet, liksom rumsklimat och solskydd. En rumstemperaturgivare och en LCD-display är integrerade i rumsenheten.

LCD-skärmen är utrustad med bakgrundsbelysning och ger en tydlig överblick. Den använder symboler för att visa rumstemperatur, luftfuktighet, ljusstyrka, luftkvalitet, driftläge (uppvärmnings- / kylningsläge), fläkthastighet, auto / manuellt läge, ECO-läge och datum och tid.

Den nya ecoUnit355-rumsenheten från SAUTER har en inbyggd positionslampa som också gör den synlig i mörkret.
Bakgrundsbelysningen som aktiveras när enheten används, ger ytterligare klarhet för LCD-skärmen.

Funktionerna i expansionsenheten, ecoUnit358-tryckknappenhet, kan konfigureras fritt och anpassas till de individuella rumsfunktionerna. Till exempel, med tryckknappenheten kan du använda solskyddet (persienner, rullgardiner) individuellt och för att slå på eller stänga av eller dämpa belysningen.Befintliga ljus- och fönsterpersienner kan därför bytas ut. Tryckknappsenheten ecoUnit358 lägger till åtta knappar till rumsenheten ecoUnit355.

ECO-knappen kan när som helst återställas till det energieffektiva automatiska läget.

Ekonomisk och flexibel

SAUTER anser att hanteringen, kompatibiliteten och utformningen av sina produkter är lika viktig som den teknik de använder. Därför passar både ecoUnit355-styrenheten och ecoUnit358-tryckknappen i många av monteringsramarna (inre dimensioner 55 mm x 55 mm) för strömbrytare och uttagssystem som finns på marknaden. Knapparna kan tilldelas individuellt enligt kundens behov, tillsammans med märkning som kan utformas för beställning.

Kontinuerlig kommunikation

I kombination med ecos 5 – rumsregulatorer från systemfamiljen EY-modulo 5, möjliggör SAUTER’s ecoUnit355 rumsautomatiseringslösningar och garanterar effektiv drift hela tiden.

» Hämta denna media release

 

Vill du veta mera ?

Kontakta oss gärna för mer information via vår hemsida https://www.sauter.se/

Som en ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomation teknik i gröna byggnader, garanterar SAUTER goda klimatförhållanden och komfort i en hållbar miljö. 

Som specialist, SAUTER utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energieffektiva systemlösningar och erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster för att garantera energi-optimerade byggnad operation. Våra produkter, lösningar och tjänster säkerställer en hög energieffektivitet under hela livscykeln av en byggnad, från planering och byggande fram till drift, i kontorsbyggnader och administrativa byggnader, forsknings-och utbildningsinstitutioner, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar, hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är SAUTER en beprövad systemintegratör, med ett rykte som garanterar kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. Vårt företag ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

SAUTER Group

 •  Baserat i Basel, Schweiz, med världsomspännande verksamhet
 •  Grundades 1910, över ett sekel av tradition och erfarenhet
 •  Har idag ca 2300 anställda, är verksam över hela världen och expanderar kontinuerligt
 •  Helhetslösningar  från en enda källa, med fokus på att ge maximal
  energieffektivitet och hållbarhet
 •  Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för byggnaden
 •  Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration
 •  Medlem i eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU) och (BIG-SE),
  BACnet International, EnOcean Alliance
 •  Referenser finns på: www.sauter-controls.com och www.sauter.se
© 2020  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna