Skip to main content

Kombinerar hög prestanda med IoT arkitektur: modulo 6

7 mars 2019 | media releases

Kombinerar hög prestanda med IoT arkitektur: modulo 6

SAUTER modulo 6 innefattar kompakt, kraftfull hårdvara, intuitiv molnbaserad mjukvara, en rad olika alternativ integration och stark datasäkerhet, vilket sålunda möjliggör framtidsinriktade system – från smarta uppvärmnings-, ventilations- och luftkonditioneringsstyrningar till nätverksskapande kluster.

Nya prestanda standarder

SAUTER modulo 6 ger hittills ojämförligt prestanda när det gäller antalet datapunkter per automationsstation/PLC, minnesutrymme och bearbetningshastighet – allt detta samtidigt som du tar upp minsta utrymme i skåpet. Modulstrukturen och flexibiliteten hos modulo 6-modulerna ger anpassad prestanda till optimerade totala kostnader – från uppvärmning och klimat styrning till nätverksbaserade globalt distribuerade fastighetskluster.

SAUTER modulo 6 är baserad på BACnet / IP och integrerar alla vanliga fältbussprotokoll såsom Modbus, M-Bus, KNX, BACnet MS / TP etc. för styrning och övervakning av värme, ventilation, klimat, belysning och energi, samtidigt som man kombinerar alla system i ett stabilt, säkert övergripande system.

Inga hinder

Den traditionella separation av systemen ersätts av den nya världen av ”Internet of Things” (IoT) och molnet. Sålunda förbinder SAUTER modulo 6 med molnet och IoTs lika naturligt och säkert som med befintliga system. Via MQTT-data kan lagras automatiskt i molnet efter behov, eller kan det integreras i det lokala systemet från molnet. Cloud Services är tillgängliga för styrning, drift och projektering

Molnet ger nya möjligheter att optimera driften av byggnader. Analysen av data som användningsnivå för enheter, manöverdon och ventiler ger förutsägbar information om det förväntade livslängden. Sålunda kan underhållet planeras prediktivt med den minsta möjliga effekten på den dagliga användningen.

Tillgång när som helst, var ifrån som helst

modulo 6 ansluts via Bluetooth till en smartphone eller surfplatta. En intuitivt styrd app. möjliggör åtkomst till mätvärden, styrvariabler och systemparametrar. Som ett alternativ till smartphone-drift har modulo 6 också en lokal styrenhet (LOI) med en grafisk färgdisplay med hög upplösning. LOI är kompatibel med alla tillgängliga
I/O-moduler och erbjuder prioriterad drift oberoende av automatiseringsstationen enligt EN ISO 16484-2, samtidigt som man uppvisar mätvärden och utsignaler både numeriskt och grafiskt i realtid.

Fokus på cybersäkerhet

Eftersom fastigheter är ansluten till ”Internet of Things” och molnet är säkerheten i system och nätverk kommer det att bli en stor utmaning. SAUTER modulo 6 erbjuder integrerad nätverksseparation av Internet- och fastighetsteknik. Krypterings-, autentiserings- och åtkomstsäkerheten garanteras nu av toppmoderna teknologier. Under den närmaste framtiden kommer den nya säkerhetsstandarden ”BACnet SC” (BACnet Secure Connect) att finnas tillgänglig. Modul 6 – säkerhetskonceptet bygger på den nya internationella standarden för ”Cyber Security for Industrial Automation”, IEC 62443, och beskriver den uppnådda säkerhetsnivån för nätverk och systemkomponenter. Vi ger också rekommendationer för ytterligare åtgärder med vilka säkerhetsnivån kan ökas.

Redo för morgondagen och dagarna där efter

Med livscykler på flera årtionden blir även den senaste tekniken i en fastighet gammal. SAUTER modulo 6 möjliggör en försiktig renovering av befintliga system. Gamla system kan uppdateras i budgetvänliga steg utan några driftavbrott. Dessutom kan redan utvecklade styr- och reglerprogram från SAUTER modulo 5 systemgenerering återanvändas. Dessa kan inte bara köras på modulo 6 men kan slutföra sina befintliga uppgifter parallellt och separat från nya program. SAUTER modulo 6 är således bakåtkompatibel med program och nätverk, integrerar sina egna och tredje part installationer och erbjuder även länken till molnet och IoT  – redo för framtiden!

>> Ladda hem denna Media Release

 

Vill du veta mera ?

Kontakta oss gärna för mer information via vår hemsida https://www.sauter.se/

Som en ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomation teknik i gröna byggnader, garanterar SAUTER goda klimatförhållanden och komfort i en hållbar miljö. 

Som specialist, SAUTER utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energieffektiva systemlösningar och erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster för att garantera energi-optimerade byggnad operation. Våra produkter, lösningar och tjänster säkerställer en hög energieffektivitet under hela livscykeln av en byggnad, från planering och byggande fram till drift, i kontorsbyggnader och administrativa byggnader, forsknings-och utbildningsinstitutioner, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar, hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är SAUTER en beprövad systemintegratör, med ett rykte som garanterar kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. Vårt företag ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

SAUTER Group

 •  Baserat i Basel, Schweiz, med världsomspännande verksamhet
 •  Grundades 1910, över ett sekel av tradition och erfarenhet
 •  Har idag ca 2300 anställda, är verksam över hela världen och expanderar kontinuerligt
 •  Helhetslösningar  från en enda källa, med fokus på att ge maximal
  energieffektivitet och hållbarhet
 •  Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för byggnaden
 •  Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration
 •  Medlem i eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU) och (BIG-SE),
  BACnet International, EnOcean Alliance
 •  Referenser finns på: www.sauter-controls.com och www.sauter.se
© 2020  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna