Skip to main content

Nya EnOcean trådlösa rumsenheter för smart rumsautomation

13 december 2020 | media releases

Nya EnOcean trådlösa rumsenheter för smart rumsautomation

Äldre byggnadsstandarder, toppmodern glasarkitektur eller rum som förblir mörka under långa perioder
– ingenting står i vägen för att använda EnOcean trådlösa rumsenheter från SAUTER. Rumsenheten, rumsgivaren och EnOcean-gatewayen har designats om med modifierade produktfunktioner som säkerställer att de kan användas i innovativa fastighetsautomationssystem. De nya produkterna är tillgängliga nu och framöver..

 

 

Rumsklimatet kan enkelt och individuellt justeras tack vare lokala manöverenheter och tryckknappsgivare. SAUTER ecoUnit 1-sortimentet är baserat på EnOcean-batterilös trådlös teknik och är lämplig för ett brett spektrum av applikationer inom rumsautomation. De trådlösa och energiautonoma rumsstyrningsenheterna, som ingår i SAUTER modulo-systemfamiljen, har fått en allsidig makeover. Den nya generationens styrenhet, rumsgivare och EnOcean-gateway har högkvalitativ elektronik och förbättrade produktegenskaper.

 

Maximal flexibilitet – minimala livscykelkostnader

Rumsenheten ecoUnit146 är oöverträffad på marknaden: Den är utrustad med ”Smart Acknowledge” teknik som gör att automationsstationen kan ta emot temperaturvärdet, börvärdesförskjutningen eller knappmanövrering av rumsstyrningen. Det kan också visa tillstånd och andra faktiska värden eller statusinformation för rummet på ecoUnit146s LCD-display eller till och med återställa börvärdesförskjutningen.

Rumsgivaren ecoUnit110 har en digital temperaturgivare och är kompatibel med EnOcean-gränssnitt från tredje part. Både givaren och manöverenheten har en särskilt stor solpanel som i kombination med den inbyggda energilagringen möter utmaningarna inom rumsautomation. Således säkerställs felfri drift i rum med regelbundna perioder av mörker, till exempel kontor som inte är upplysta under helgen. Ännu längre perioder utan ljus kan lätt överbryggas och för särskilt långa mörka faser kan ecoUnit146 och ecoUnit110 också utrustas med knappcellsbatterier.

Den tredje enheten i serien, ecosCom581 EnOcean gateway, kan integreras smidigt i SAUTERS automationssystem. Den ger alla fördelarna med en dubbelriktad kommunikationsmodul: Den kan placeras idealiskt på en avlägsen plats i rummet och anslutas till RS-485-bussen (SLC), och har en uppdaterbar plattform för den senaste mikroprogramvaran, vilket gör den möjligt att utöka den nya EnOcean Equipment Profile (EEP).

Produktsortimentet avrundas med tryckknappsenheten med en ecoUnit106 solpanel, som kan användas som en utökning av kopplingsfunktionerna.

 

Användning och tillgänglighet

Det finns inga hinder för att använda SAUTER EnOcean-rumsenheter. De ger en flexibel lösning, särskilt i fastigheter som inte ger optimala förhållanden för trådbundna enheter, såsom renoverade gamla byggnader eller historiska strukturer, öppna planområden eller glaserad arkitektur.

Den nya generationen av ecoUnit-produktfamiljen är tillgängliga nu. Mer information och tekniska specifikationer finns på respektive produktsidor.

» Ladda ned denna Media Release

» Kontakta oss gärna för mer information

 

Om SAUTER

Som ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomations teknik i gröna byggnader, säkerställer SAUTER goda klimatförhållanden och en känsla av välbefinnande i hållbara miljöer. SAUTER är specialiserad på att utveckla, producera och marknadsföra produkter och system för energieffektiva totallösningar och erbjuder ett omfattande utbud av tjänster för att säkerställa den energieffektiva driften av fastigheter. Våra produkter, lösningar och tjänster möjliggör hög energieffektivitet under hela livscykeln i en fastighet – från planering och konstruktion till drift – i kontor och administrativa fastigheter, forsknings- och utbildningsanläggningar, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar , hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är  SAUTER en beprövad systemintegratör som står för kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. SAUTER ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

SAUTER Group

 

© 2021  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna