Skip to main content

Ny modulo 6 automationsstation för decentraliserade anläggningar

24 mars 2021 | media releases

Ny modulo 6 automationsstation för decentraliserade anläggningar

SAUTER modulo 6 består av kompakt, kraftfull hårdvara, intuitiv molnbaserad programvara, bred integrationsfunktion och hög datasäkerhet, vilket möjliggör IoT i fastigheter. Portföljen för produktfamiljen modulo 6 kompletteras med en automationsstation för decentraliserade anläggningar.

Produktfamiljen modulo 6 talar språken i intelligenta fastigheter.

 

SAUTER modulo 6 erbjuder hittills oöverträffad prestanda när det gäller antalet datapunkter per automationsstation, minnesutrymme och bearbetningshastighet. Den modulära strukturen och flexibiliteten hos modulo 6-modulerna ger kundanpassad prestanda till optimerade totala kostnader – från värme och klimatkontroll till nätverksbundna, globalt distribuerade fastighetskluster.

Allt detta uppfyller de högsta kraven för toppmoderna fastigheter.  modu660-AS är en ny modulär BACnet-automationsstation som är särskilt lämplig för decentraliserade anläggningar. När det gäller funktionalitet är, modu660-AS dock inte sämre än modu680-AS.

 

Anpassad till kraven i decentraliserade anläggningar

Automationsstationen innehåller alla integrationslösningar som krävs för driftsättning, drift och kommunikation med anläggnings- och rumsautomationsenheter eller med övervakningssystem.

Den inbyggda switchen säkerställer flexibilitet när du skapar komplexa IP-nätverksanslutningar. Det är möjligt att ansluta till ett lokalt nätverk (LAN), skapa ett separat nätverk (daisy chain) eller helt enkelt ansluta en manöverenhet.

Fysiska in- och utsignaler för mätning och styrning av anläggningar tillhandahålls via diskreta anslutningar eller via en fältbuss. Det senare är möjligt tack vare modulo 6 I/O- och COM-modulerna, som kan anslutas direkt till stationen utan behov av komplexa lednings dragningar. Ytterligare integrationsalternativ öppnas av MQTT-protokollet samt REST API-gränssnittet för snabb och enkel anslutning till fastighetens IoT och med molntjänster.

Även som sin ”stora syster”, finns moduWeb Unity, den lokala webbservern för anläggningsvisualisering och larmhantering, också att användas på modu660-AS. Med hjälp av Bluetooth-gränssnittet kan värden eller status för I/O-modulerna visas och deras signaler kan överstyras via appen modulo 6. För lokal prioritering kan modu600-LO manöverenhet, med färg-LCD och fyra tryckknappar  anslutas till varje IO-modul under drift.

 

IT-säkert, nätverk mellan olika tillverkare

Säkerhetsaspekten har varit ett fokus för utvecklingen av modulo 6 från början, och detta är också fallet med denna lösning. modu660-AS är utrustat med BACnet/IP-kommunikationsprotokollet och är därmed ”BACnet/SC förberedd”.

I enlighet med IEC 62443-3-3 finns ytterligare säkerhetsmekanismer. Stationen är också lämplig för kombination med SAUTER’s blockchain-baserad Building Data Integrity lösning.

modu660-AS kommer att finnas tillgängligt globalt från slutet av maj 2021..

» Ladda ned denna Media Release

» Kontakta oss gärna för mer information

 

Om SAUTER

Som ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomations teknik i gröna byggnader, säkerställer SAUTER goda klimatförhållanden och en känsla av välbefinnande i hållbara miljöer. SAUTER är specialiserad på att utveckla, producera och marknadsföra produkter och system för energieffektiva totallösningar och erbjuder ett omfattande utbud av tjänster för att säkerställa den energieffektiva driften av fastigheter. Våra produkter, lösningar och tjänster möjliggör hög energieffektivitet under hela livscykeln i en fastighet – från planering och konstruktion till drift – i kontor och administrativa fastigheter, forsknings- och utbildningsanläggningar, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar , hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är  SAUTER en beprövad systemintegratör som står för kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. SAUTER ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

SAUTER Group

 

© 2021  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna