Skip to main content

SAUTER ecos505: Integrerad rumsautomation för ökad komfort och effektivitet

28 november 2018 | media releases

SAUTER ecos505: Integrerad rumsautomation för ökad komfort och effektivitet

SAUTER ecos505 rumsregulator garanterar både sömlös integrering i fastighetens
ledningssystem och i de primära installationernas automatiseringssystem. SAUTER kombinerar
sålunda energiförbrukning och skapandet samt möjliggör behovsstyrd reglering av energiflödet.

SAUTER ecos505 är en fri programmerbar BACnet regulator (B-BC) och en medlem av SAUTER EY-modulo 5 systemfamilj. Modulariteten hos SAUTER integrerad rumsautomation ger maximal flexibilitet. Således kan rumsautomatiseringslösningen skräddarsys för det specifika krav på varje byggnad för att uppnå maximal komfort för rumsanvändarna med minsta möjliga användning av
energi.

 

Energieffektiv tack vare DALI

Integrationen av belysningen med DALI är ett måste om du vill få maximal energieffektivitet.
Det inbyggda DALI-gränssnittet i SAUTER ecos505 gör att lampor kan integreras med DALI-elektroniken förkopplingsdon, närvarodetektorer och ljussensorer i enlighet med DALI-2-specifikationen för närvarostyrd belysning eller konstant ljusstyrning.

Flexibel tack vare EnOcean trådlös teknik

SAUTER ecoMod580,  EnOcean trådlösa gränssnitt, möjliggör upp till 8 trådlösa EnOcean-rum med rumsenheter och givare som ska integreras i en ecos505. I kombination med SAUTER
ecoUnit 1 trådlösa rumsgivare med dubbelriktad EnOcean-teknik (SMART ACK) och LCD, så är SAUTER ecos505 är idealisk för automatisering av flexibla, öppna rumskoncept. Fönsterkontakter,
switchar och andra EnOcean-enheter från tredje parts tillverkare kan också integreras.
Programmering av styrenheten sker med den välbekanta SAUTER CASE Suite-plattformen som ger optimal flexibilitet hos BACnet / IP, EnOcean, DALI, KNX, SMI, Modbus och M-Bus.

Öppen tack vare Modbus som fältbussgränssnitt

ecos504 / 505 är nu också tillgänglig med RS-485-gränssnitt för det ”kända” Modbus-protokollet.
Med gränssnittet direkt på rumsautomationsstationen, nya elektroniska ventiler för dynamisk hydraulisk balansering SAUTER eValveco UVC102 / 103 och UVC106 kan enkelt integreras i rummet. ecos504 / 505 stöder Modbus / RTU och Modbus / ASCII. Tack vare en sofistikerad master med multikommunikationsparametermekanism och Modbus-åtkomstoptimering, är ecos504 / 505 också en idealisk BACnet / IP-gateway för Modbus. Det finns otaliga enheter tillgängliga på marknaden (t.ex. multigivare, rumsregulatorer eller termostater) som enkelt kan användas med SAUTER-rumsautomation.

 

Ladda hem denna Media Release >>

 

Vill du veta mera ?

Kontakta oss gärna för mer information via vår hemsida https://www.sauter.se/

Som en ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomation teknik i gröna byggnader, garanterar SAUTER goda klimatförhållanden och komfort i en hållbar miljö. 

Som specialist, SAUTER utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energieffektiva systemlösningar och erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster för att garantera energi-optimerade byggnad operation. Våra produkter, lösningar och tjänster säkerställer en hög energieffektivitet under hela livscykeln av en byggnad, från planering och byggande fram till drift, i kontorsbyggnader och administrativa byggnader, forsknings-och utbildningsinstitutioner, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar, hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är SAUTER en beprövad systemintegratör, med ett rykte som garanterar kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. Vårt företag ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

SAUTER Group

 •  Baserat i Basel, Schweiz, med världsomspännande verksamhet
 •  Grundades 1910, över ett sekel av tradition och erfarenhet
 •  Har idag ca 2300 anställda, är verksam över hela världen och expanderar kontinuerligt
 •  Helhetslösningar  från en enda källa, med fokus på att ge maximal
  energieffektivitet och hållbarhet
 •  Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för byggnaden
 •  Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration
 •  Medlem i eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU) och (BIG-SE),
  BACnet International, EnOcean Alliance
 •  Referenser finns på: www.sauter-controls.com och www.sauter.se
© 2020  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna