Skip to main content

SAUTER modulo 6: BACnet-konformitetscertifikat för alla automationsstationer

25 februari 2022 | media releases

SAUTER modulo 6: BACnet-konformitetscertifikat för alla automationsstationer

Flera SAUTER-produkter, lösningar och tjänster inom fastighetsövervakning har fått certifieringar och utmärkelser. Vi är glada att kunna meddela att fler följer. SAUTER modulo 6 automationsstationer modu680-AS och det senaste tillskottet modu660-AS har nyligen blivit BTL-certifierade.

SAUTER modulo 6 är oöverträffad när det gäller prestanda, datapunkter, minnesutrymme och bearbetningshastighet. Den kompletta modulo 6-portföljen av fastighetsstyrningar är nu BTL-certifierad vilket bekräftar att modulo 6 uppfyller BACnet-standarden och säkerställer högsta interoperabilitet och kompatibilitet med andra BACnet-enheter. De två automationsstationerna modu680-AS och modu660-AS har bägge certifierats som fastighetsregulatorer (BACnet enhetsprofil B-BC) samt belysningsenheter (ny BACnet profil B-LD).

 

Utökad BACnet-funktionalitet

BACnet-funktionaliteten har utökats för att överensstämma med BACnet-enhetsprofilen B-BC och B-LD. Dessa förbättringar inkluderar:

 • Utökad feldetekteringsalgoritm: Automatisk detektering av felaktiga insignaler, t.ex. sensorfel, utan implicit programmeringsansträngning
 • Konfiguration av selektiv larmundertryckning vid anläggningsunderhåll
 • Tjänsten ”Alarm and Event Configurable Recipient List” (AE-CRL-B) tillåter prenumeration av ytterligare BACnet-klienter, t.ex. operativa arbetsstationer till larmmottagarna vid körning

 

Den nya BACnet Lighting Device Profile

Den standardiserade utgångsobjektuppsättningen för applikationer inom belysning har länge funnits med i SAUTER-enheter. Den ger förbättrat stöd för en rad belysningstillämpningar som kräver analog styrning, inklusive nedtoning eller höjning av ljusintensiteten, utgångsstyrning samt dedikerade kommandomöjligheter – inga programmeringsansträngningar behövs. Den nya BACnet-profilen B-LD garanterar dess höga kvalitet och överensstämmelse. Profilen bekräftar också stödd interaktion med belysningsutgångsobjektet enligt definitionen av tjänsten ”Data Sharing Lighting Output B” (DS-LO-B BIBB), vilket tillåter drift av klientenheter som stöder DS-LO-A eller DS-ALO-A BIBB (“Data Sharing Advanced Lighting Output A”).

 

BACnet-certifiering förklaras

Det kan vara osynligt men BACnet-standarden är oumbärlig i fastighetsautomation. Det är det dominerande kommunikationsprotokollet i branschen idag. Enkelt uttryckt definierar protokollet reglerna för datautbyte mellan varje VVS- och fastighetsautomationsenhet. Certifieringsprogrammet för BACnet Testing Laboratories (BTL) ger företag ett certifikat om överensstämmelse (inkluderas i BTL-listan). Certifikatet bekräftar att utbudet av dokumenterade funktioner överensstämmer med standarden och BTL-logotypen indikerar detta. Alla BTL-certifierade produkter från SAUTER är officiellt registrerade på: https://bacnetinternational.net/btl

Ladda ner modulo 6 BACnet certifikat
Ladda ner media release (Engelsk)

 

 

Om SAUTER

om ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomations teknik i gröna byggnader, säkerställer SAUTER goda klimatförhållanden och en känsla av välbefinnande i hållbara miljöer. SAUTER är specialiserad på att utveckla, producera och marknadsföra produkter och system för energieffektiva totallösningar och erbjuder ett omfattande utbud av tjänster för att säkerställa den energieffektiva driften av fastigheter. Våra produkter, lösningar och tjänster möjliggör hög energieffektivitet under hela livscykeln i en fastighet – från planering och konstruktion till drift – i kontor och administrativa fastigheter, forsknings- och utbildningsanläggningarsjukhusindustribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar , hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är  SAUTER en beprövad systemintegratör som står för kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. SAUTER ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

SAUTER Group

 • Ett internationellt bolag med huvudkontor i Basel, Schweiz
 • Grundades 1910 och kan förlita sig på mer än 100 års tradition och erfarenhet
 • Har idag ca 2700 anställda, är verksam över hela världen och expanderar kontinuerligt
 • Helhetslösningar från en enda källa, med fokus på att ge maximal  energieffektivitet och hållbarhet
 • Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för fastigheten
 • Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration
 • Medlem i bacBACnet Interest Group (BIG-EU)(BIG-SE)BACnet InternationalEnOcean Alliance
 • Referenser finns på: sauter-controls.com och www.sauter.se
© 2022  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna