Skip to main content

SAUTER Schweiz väcker Smart Spaces till liv vid Swissbau 2022

9 december 2021 | media releases

SAUTER Schweiz väcker Smart Spaces till liv vid Swissbau 2022

På den ledande mässan för den schweiziska bygg- och fastighetsbranschen kommer SAUTER att visa hur digitala lösningar i fastigheter bidrar till en positiv användarupplevelse och samtidigt gynnar underhållet. Från smarta multisensorer till fastighetshanterings- och integrationsplattformar, SAUTER kan visa upp lösningar och produkter för Smart Spaces. Andra produkthöjdpunkter på mässan är molnbaserade tjänster som möjliggör effektiv drift av fastigheter .

Stand Swissbau 2022
Illustration av SAUTER Schweiz monter på Swissbau 2022

Upplev möjligheterna med en smart byggnad!

Efterfrågan på smarta fasighetslösningar ökar kontinuerligt. Denna utveckling drivs till stor del av intelligent rumsautomation, som används för att uppnå en hög nivå av användarkomfort. Utöver fastighetsfunktioner som värme, kyla och skuggning ökar efterfrågan på alternativ som behovsbaserad rengöring och underhåll, intelligent tillgångsspårning och inomhusnavigering.

Med över 100 års erfarenhet är SAUTER en av de ledande lösningsleverantörerna för fastighetsautomationsteknik och integrerad rumsautomation. IoT-kapabla fältenheter, automationssystem (modulo produkt familj) och mjukvarulösningar från SAUTER utgör ryggraden i digitala fastigheter. ”Kunskapen för att integrera givardata är en avgörande komponent för kostnadsbesparande och resurseffektiv hantering av smarta fastigheter”, säger André Widmer, VD för Sauter Building Control Switzerland AG. ”Denna expertis gör det möjligt för SAUTER att presentera ett modulsystem för våra kunder för en allsidig digital upplevelse.” På Swissbau 2022 bjuder SAUTER in besökare att ta en virtuell rundtur i sina Smart Spaces, som kommer att demonstrera möjligheterna med digital fastighets- och rumsautomation. Med hjälp av olika exempelutrymmen som receptioner, kontor och mötesrum kan den digitala användarresan genom fastigheten upplevas i mässmontern. Samtidigt kommer det att demonstreras hur fastighetsoperatörer kan dra nytta av energi- och kostnadseffektivitet

 

Utvalda ljusglimtar

När det kommer till rumsautomatisering i smarta fastigheter är multifunktionella enheter som kan kopplas samman för att bilda ett system ett övertygande förslag. Det är därför SAUTER lägger till viaSens smarta multisensor till sitt produktsortiment. Sensorn mäter temperatur, luftfuktighet, luftkvalitet (VOC), närvaro av människor, ljusintensitet och ljudnivå. Den kommunicerar med Bluetooth Low Energy i ett mesh-nätverk och integreras som en IoT-enhet med MQTT i fastighets- och rumsautomationssystemet (modulo / ecos). Den integrerade iBeacon möjliggör lokalisering och därmed selektiv rumsdrift via en smartphone. Genom att använda en fritt konfigurerbar LED-ring ger sensorn feedback till användarna om luftkvalitet, rumsbeläggning, rengöringskrav och mer.

Det ökande nätverkandet av funktioner och enheter skapar inte bara användarnjutning, det gör ofta omfattande fastighetsförvaltning tekniskt mer komplex. Av denna anledning bör programvara som används för drift och visualisering ha tre väsentliga egenskaper för att säkerställa resursoptimerad drift: Den ska kontinuerligt anpassas till nya krav, vara anpassningsbar och ha intuitiv, tydlig och effektiv drift. Med detta i åtanke utvecklar SAUTER ständigt det beprövade övervaknings- och driftnivån SAUTER Vision Center (SVC). Den senaste generationen av den HTML5-baserade lösningen är den idealiska integrationsplattformen för Smart Spaces och, som Building Intelligence Hub, utgör den kärnan i en digital byggnad: version 7 innehåller en omfattande energihanterings- och analysmodul. Den har också instrumentpaneler som är reducerade till det väsentliga och kan anpassas, vilket ger en snabb överblick över ännu större byggnadskomplex eller fastigheter – vilket ger optimal användning av den smarta byggnaden

 

Molnlösningar för fastighetsförvaltning

Digitaliseringstrender går ännu längre. Utvecklingen mot digitala tjänster med stöd av molnapplikationer spelar också en avgörande roll inom fastighetssektorn. Redan nu kan analysprogram i kombination med artificiell intelligens automatiskt utvärdera data från många enheter och reglera system prediktivt med hjälp av den kunskap som erhållits. Målet med denna process, som SAUTER-gruppen också har främjat i flera år, är den självoptimerande fastigheten. SAUTER har till exempel redan utvecklat intelligenta enheter som  Smart Actuator, som integrerar sig själv som en IoT-enhet i SAUTER molnet via internet och exekverar kontrollalgoritmer lokalt för optimal fastighetsdrift

Som en digital tjänst i SAUTER molnet har SAUTER-kunder nu även tillgång till fjärrhantering. Specialister kan använda systemet via säker åtkomst till tilldelade applikationer. Auktorisering tilldelas i molnet. SAUTER Digital tjänster inkluderar även en kundportal som ger information på högre nivå om byggnader eller hela fastigheter. Den ger statusinformation om driften, larm och tjänster såsom planerat underhåll, reparationer och tillhörande rapporter. Dessutom kan underhållsloggar, avtalsinformation och de senaste fakturorna alltid nås direkt i portalen eller via nedladdning. En annan digital tjänst, Performance Management, hjälper till att konsolidera operativ information och identifiera potential för optimering med hjälp av analyser.

 

Swissbau: viktig mässa för den schweiziska bygg- och fastighetsbranschen

Swissbau är en viktig mötesplats för beslutsfattare och handelsbesökare från Schweiz och den omgivande regionen. Fysiskt deltagande som utställare, kompletterat med virtuella möjligheter till produktpresentation, ger SAUTER Switzerland idealiska förutsättningar. André Widmer: ”Vi ser fram emot personliga utbyten med kunder och partners. Kunskapsöverföring och gemensam vidareutveckling av våra lösningar är avgörande för vår bransch. Som mässsloganen säger, förenar Swissbau allt. Jag förväntar mig att detta ska leda till djupare kundrelationer och en dialog över företagsgränser.”

Besökare på Swissbau kan få veta mer om SAUTERs produkter och lösningar på monter A26 i hall 1.1.

Länk till Swissbau, 03-06 Maj, 2022

För mediaförfrågningar, vänligen kontakta Ms Marina Cuka, medien.sbc(at)ch.sauter-bc.com.

Ladda ner media release

 

SAUTER Schweiz

SAUTER Schweiz, med sitt huvudkontor i Basel, är ett oberoende företag (uppstartat 1998) i SAUTER-gruppen (uppstartat 1910) och erbjuder produkter, expertis och lösningar för fasighetshantering och rumsautomation under hela fastighetens livscykel. I kombination med koncernens huvudkontor har vi nu 350 anställda på vår Baselanläggning. SAUTERs produkter kännetecknas av schweizisk kvalitet och täcker de fyra produktområdena: System, Komponenter, Services och Facility Management, och de står för allsidig expertis. Med våra olika dotterbolag och partnerföretag utvecklar och säljer vi innovativa systemlösningar, ökar energieffektiviteten och säkrar på ett hållbart sätt framtidens livsrum.

www.sauter-building-control.ch 

© 2022  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna