Skip to main content

SAUTER Vision Center 6.1: Universal fastighetsövervakning – framtidsanpassad

4 december 2018 | media releases

SAUTER Vision Center 6.1: Universal fastighetsövervakning – framtidsanpassad

Den senaste generationen av SAUTER Vision Center integrerar ytterligare visualisering och driftfunktioner. Tack vare ett enormt förenklat modernt användargränssnitt är den HTML5-baserade hanteringen av programvaran lika lätt att använda som tidigare.

Med sin intuitiva design och användarvänlighet, kan inte den nya versionen 6.1 av BACnet-certifierade SAUTER Vision Center misslyckas med att imponera. Denna fastighetsövervakningsprogramvara är lämplig för alla projektstorlekar, kan flexibelt utökas när som helst enligt kundens krav och
projekt storlek och kan hanteras problemfritt av en användare utan tidigare erfarenhet.

Förbättrad, rättfram användargränssnitt

Alla, från servicepersonal till facility- och energioptimerare, kan anpassa programvarans gränssnitt till sina preferenser och ansvarsområde. Integrering av detaljerade realtidsvärden är
också möjligt, inklusive, om det behövs, väderdata via SAUTER Meteo Services. Menyerna är tilldelade för individuella uppgifter och ger användarna en tydlig översikt över visualisering
och de driftsfunktioner som de behöver. Dessa kan nås med några få klick eller från en pekskärm.

Informativ energihantering

Lösningen har alla moduler som kan läggas till, vilket möjliggör att energi och underhåll utförs effektivt. Användare kan visa konsumtionsläsningar och KPI i diagram och instrumentpaneler.
De olika vyerna är organiserade och kan direkt väljas i fastighet, energi och användardefinierade navigationsstrukturer.

Allt konsolideras i en lösning

Den nuvarande versionen av SAUTER Vision Center kombinerar många ytterligare operativa applikationer som tidigare sköttes separat. Tidkanaler i övervakaningslösningen kan nu
aktiveras både i BACnet och SAUTER novaNet-enheter samtidigt. Dessutom kan speciella scenarier på högre nivå, tillåta applikationer att styras som omfattar flera stationer.
SAUTER har också reviderat hanteringen av alla stödda scheman, med justeringar gjorda för följande användarförfrågningar.

BACnet, SAUTER novaNet och OPC-UA stöds, vilket möjliggör protokoll som M-Bus, ModBus och LON att införlivas. Detta ger SAUTER Vision Center maximal flexibilitet.
Användandet av OPC- och API-gränssnitt, även tredjeparts icke-HVAC-system, till exempel – brandskydd, video övervakning och hiss övervakning,  och branschspecifika applikationer kan sömlöst
anslutas till SAUTER Vision Center. Steg-för-steg migration av befintliga SAUTER novaNet installationer i systemet behöver inte vara dyra. Detta beror på tidigare generationer av
SAUTER-automationsstationerna stöds också.

SAUTERs fastighetssystemlösning innehåller även en OPC-UA-server. Det betyder att all system- och energihanteringsdata som behandlas från varje applikation med en OPC-UA-klient är
tillgängliga. Tredjepartsprogram kan begära information från SAUTER Vision Center och bearbeta det direkt.

Strömlinjeformade processer för mer effektivitet Den modulära kombinationen av fastighet-, energi- och underhållshantering i ett programvaru-paketet medför många fördelar. SAUTER Vision Center är fullt kompatibelt med HTML5-standarden.
Det stöder därför nästan alla webbläsare och kan köras på alla operativsystem – Linux, Unix, IOS, Android eller Windows. Till skillnad från vissa lösningar, så behövs ingen installation av ytterligare appar eller plugin-moduler.

Bundling av tidigare fristående applikationer i en integrerad lösning ger den ultimata lösningen av drift och visualisering i fastihetsövervakningssystemet. Programvaran passar lätt i en av företagets processlandskap och arbetsflöden, vilket givetvis är till fördel för fastighetens användare.
Resultatet är smalare processer och nöjda användare på alla nivåer. Energieffektiviteten hos fastigheterna är också optimerade, vilket gör dem mer hållbara.

Ladda hem denna media release >>>

 

Vill du veta mera ?

Kontakta oss gärna för mer information via vår hemsida https://www.sauter.se/

Som en ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomation teknik i gröna byggnader, garanterar SAUTER goda klimatförhållanden och komfort i en hållbar miljö. 

Som specialist, SAUTER utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energieffektiva systemlösningar och erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster för att garantera energi-optimerade byggnad operation. Våra produkter, lösningar och tjänster säkerställer en hög energieffektivitet under hela livscykeln av en byggnad, från planering och byggande fram till drift, i kontorsbyggnader och administrativa byggnader, forsknings-och utbildningsinstitutioner, sjukhus, industribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar, hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är SAUTER en beprövad systemintegratör, med ett rykte som garanterar kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. Vårt företag ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

SAUTER Group

 •  Baserat i Basel, Schweiz, med världsomspännande verksamhet
 •  Grundades 1910, över ett sekel av tradition och erfarenhet
 •  Har idag ca 2300 anställda, är verksam över hela världen och expanderar kontinuerligt
 •  Helhetslösningar  från en enda källa, med fokus på att ge maximal
  energieffektivitet och hållbarhet
 •  Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för byggnaden
 •  Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration
 •  Medlem i eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU) och (BIG-SE),
  BACnet International, EnOcean Alliance
 •  Referenser finns på: www.sauter-controls.com och www.sauter.se
© 2020  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna