Skip to main content

SAUTER Vision Center – BACnet certifikation

18 maj 2020 | media releases

SAUTER Vision Center – BACnet certifikation

BACnet är det världsomspännande standardiserade datakommunikationsprotokollet för fastighetsautomation och övervakningsnätverk. BACnet definieras som en ISO-, ANSI- och ASHRAE-standard för att säkerställa ett globalt enhetligt och tillverkareoberoende protokoll för automatisering av fastigheter. Denna standard är oberoende av specifik teknik och tillverkare vilket innebär att alla enheter kan interagera med en annan via BACnet-kommunikationsstandard.

Med den snabba utvecklingen inom fastighetshantering och informationsteknologi utvidgas BACnet standarden ständigt och dess versioner anpassas och släpps som standard. Detta gör det möjligt för tillverkare som SAUTER att implementera de senaste standarderna för enheter och programvaruprodukter i enlighet med de nya BACnet-revisionerna och tillhörande testprotokoll. Det garanterar en full kompatibilitet baserad på BACnet-standarden..

SAUTER sätter nya standarder med den nya versionen av Vision Center och den slutförda BACnet-certifieringen. Vår BACnet-klient är nu den första i Europa som har en certifiering med revisionen 18 samtidigt som han är BACnet Cross-Domain Advanced Operator Workstation (B-XAWS) certifierad.

Med andra ord, SAUTER Vision Center kan hantera tjänster och objekt från BACnet-interoperabilitetsområden som Data Sharing, Scheduling, Alarm & Event Management, Trending och Device & Network Management. SAUTER Vision Center 6.3 är nu certifierat för följande enhetsprofiler:

 

 • BACnet Advanced Operator Workstation (B-AWS)

Den här profilen beskriver det utökade användargränssnittet för ett BACnet-system. Huvudsyftet med operatörsgränssnittet är att övervaka systemets prestanda och att justera parametrar som påverkar operationen. Det möjliggör en begränsad intervention i konfigurationen.

 

 • BACnet Advanced Life Safety Workstation (B-ALSWS)

Med B-ALSWS-profilen kan SAUTER Vision Center bearbeta alla BACnet-livssäkerhetsfunktioner. Det riktar sig till säkerhetschefer och tekniker med högre teknisk kompetens. Ett begränsat ingripande i konfigurationen är möjligt.

 

 • BACnet Advanced Access Control Workstation (B-AACWS)

B-AACWS gör det möjligt för operatören att komma åt kontrollsystem från SAUTER Vision Center, som reglerar fysisk åtkomst till byggnaden. Det gör det möjligt för användare att hantera och att godkännanden beviljas samt åtkomstpunkter, åtkomstzoner och dörrar kan konfigureras. Det representerar därför driftsgränssnittet för dem som är ansvariga för säkerheten.

 

Med Vision Center höjer SAUTER sin centrala och högre fastighetsslösning för system, byggnader och fastigheter till den högsta tillgängliga BACnet-nivån. Du har nu möjligheten att njuta av en HTML5-baserad mjukvarulösning och -övervakning, att styra och optimera dina fastigheter och egenskaper när som helst och var som helst. Det spelar ingen roll vilka automationsstationer från vilka tillverkare finns i byggnaderna, så länge de är standardiserade BACnet-enheter.

» Ladda ner press release

» Ladda ner SVC BACnet Certificate

Andra SAUTER BACnet-certifierade produkter

 

Om SAUTER

Som den ledande leverantören av lösningar för fastighetsautomations teknik i Gröna Fastigheter, säkerställer SAUTER goda klimatförhållanden och en känsla av välbefinnande i hållbara miljöer. SAUTER är specialist på att utveckla, producera och marknadsföra produkter och system för energieffektiva totallösningar och erbjuder ett omfattande utbud av tjänster för att säkerställa en energioptimerad drift av – i kontor och administrativa fastigheter, forsknings- och utbildningsanläggningar, sjukhus, industri fastigheter och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar, hotell och datacentra. Med över 100 års erfarenhet och en erfarenhet av teknisk expertis är SAUTER en beprövad systemintegrator som står för kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. SAUTER ger användare och operatörer en översikt över energiflöden och konsumtion, och därmed utvecklingen av de inblandade kostnaderna.

SAUTER Group

 • Företag som är verksamt över hela världen med huvudkontor i Basel, Schweiz
 • Grundades 1910 och bygger på mer än 100 års tradition och erfarenhet
 • Med mer än 2 300 anställda är det närvarande och aktivt globalt runt om i världen
 • Kompletta fastighetshanteringslösningar från en enda källa
  Fokus: maximal energieffektivitet och hållbarhet
 • Investeringsskydd och driftssäkerhet under hela fastighetens livscykel
 • Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration sektorn
 • Medlem av eu.bac, BACnet Interest Group (BIG-EU), BACnet International, EnOcean Alliance
 • Utmärkta referenser tillgängliga på sauter-controls.com och sauter.se
© 2020  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna