Skip to main content

Smart Actuator-produktlansering: IoT för nybyggnader och renoveringar

17 juli 2022 | media releases

Smart Actuator-produktlansering: IoT för nybyggnader och renoveringar

SAUTER utökar sitt sortiment med den nya generationen av IoT-kapabla ställdon. Smart Actuator möjliggör autonom eller semi-autonom styrning inom värme, ventilation och luftkonditionering. Ytterligare fördelar inkluderar enkel installation och driftsättning, molnanslutning med applikationsbibliotek och fjärråtkomst, samt en smartphone-app.

Illustration of the yellow and black smart actuator with smartphone app and installed in an HVAC system.
Smart Actuator i drift

Ventiler och ställdon är nyckelkomponenter i energidistribution. De används i värme- och ventilationssystem samt rumsautomation. Gång på gång innebär traditionella system utmaningar för operatörerna under installationen. Det nya smarta ställdonet från SAUTER förenklar planering, installation och drift av VVS-system i nya eller moderniserade fastigheter. Det ger avgörande fördelar för alla användargrupper.

Enkel installation och idrifttagning

Kontaktsystemet i kombination med förmonterade kablar säkerställer särskilt snabb installation. Mekanisk kodning och färgkodning förhindrar inte bara kopplingsfel utan leder också till kostnadsbesparingar. Testade och färdigprogrammerade applikationer kan laddas och konfigureras direkt på Smart Actuator via smartphone-appen. Ytterligare programvara behövs inte.

Fältenheter såsom givare som krävs för applikationen kan anslutas direkt till ställdonet via två universella I/O. Den valfria I/O-modulen gör att applikationsområdet kan utökas helt.

Uppkoppling, IoT och molnuppkoppling

Smart Actuator har kommunikationsgränssnitt för varje användningsfall och integreras därmed sömlöst i alla fastighetsautomationssystem. Om ett nätverk för fastighetsautomation redan finns kan Smart Actuator integreras via BACnet MS/TP. Installatörer, servicetekniker och anläggningschefer kan komma åt Smart Actuators driftdata, inställningar och kontroller på distans via SAUTER Cloud med sina smartphones. All data kan nås via Bluetooth LE utan nätverksanslutning. Ett lösningsbibliotek finns tillgängligt i molnet.

Semi-autonom eller till och med autonom styrning för distribuerad intelligens

Decentralt installerade, styruppgifter utförs autonomt av Smart Actuator utan ytterligare automationsstationer. Detta innebär att det till och med är möjligt att helt avstå från central anläggningsautomation. Om detta inte önskas, möjliggör gränssnitt för systemintegration semi-autonom styrning inom det övergripande systemet.

 

Fördelar med distribuerad intelligens:

 • Mer robusta system, ingen enskild felpunkt
 • Mindre resursanvändning (inga kabelmattor eller ledningskostnader)
 • Mer kompakta system, mindre styrskåp, minskad brandbelastning
 • Bättre systemmodularitet
 • Förenklad mjuk- och hårdvarustruktur – oberoende av arkitektur

 

Smart Actuator kommer att finnas tillgänglig sommaren 2022. För produktdemonstrationer, vänligen kontakta försäljningen.

Lär dig mer om det smarta ställdonet i vår video på YouTube.

Ladda ner media release (Engelsk)

 

Om SAUTER

om ledande leverantör av lösningar för fastighetsautomations teknik i gröna byggnader, säkerställer SAUTER goda klimatförhållanden och en känsla av välbefinnande i hållbara miljöer. SAUTER är specialiserad på att utveckla, producera och marknadsföra produkter och system för energieffektiva totallösningar och erbjuder ett omfattande utbud av tjänster för att säkerställa den energieffektiva driften av fastigheter. Våra produkter, lösningar och tjänster möjliggör hög energieffektivitet under hela livscykeln i en fastighet – från planering och konstruktion till drift – i kontor och administrativa fastigheter, forsknings- och utbildningsanläggningarsjukhusindustribyggnader och laboratorier, flygplatser, fritidsanläggningar , hotell och datacenter. Med över hundra års erfarenhet och en historia av teknisk know-how, så är  SAUTER en beprövad systemintegratör som står för kontinuerlig innovation och schweizisk kvalitet. SAUTER ger användare och operatörer med en översikt av energiflöden och konsumtionen så att de kan följa utvecklingen av sina kostnader.

 

SAUTER Group

 • Ett internationellt bolag med huvudkontor i Basel, Schweiz
 • Grundades 1910 och kan förlita sig på mer än 100 års tradition och erfarenhet
 • Har idag ca 2700 anställda, är verksam över hela världen och expanderar kontinuerligt
 • Helhetslösningar från en enda källa, med fokus på att ge maximal  energieffektivitet och hållbarhet
 • Säker investering plus driftsäkerhet under hela livscykeln för fastigheten
 • Teknikledande inom fastighetsautomation och systemintegration
 • Medlem i bacBACnet Interest Group (BIG-EU)(BIG-SE)BACnet InternationalEnOcean Alliance
 • Referenser finns på: sauter-controls.com och www.sauter.se
© 2024  Fr. Sauter AG Alla rättigheter förbehållna